Κορονοϊός – Αναστασιάδης: Να σεβαστούμε τα όσα έχουμε πετύχει με θυσίες

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της κυπριακής κυβέρνησης μετά τον αυξημένο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρεται στην διεθνή αναγνώριση που πέτυχε η Κύπρος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι μόνο εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν, αλλά και λόγω της υπευθυνότητας και της συνεργασίας των πολιτών.

«Τα καλά αποτελέσματα, δυστυχώς, παρά τις κατ’ επανάληψη αναφορές τόσο της κυβέρνησης όσο και της επιστημονικής ομάδας πως ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, οδήγησαν σε εφησυχασμό, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια επικίνδυνη έξαρση με απρόβλεπτες συνέπειες», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Αναστασιάδης.

Και προσθέτει: «Η μη τήρηση των μέτρων που η κυβέρνηση εξήγγειλε σήμερα θα έχει ως συνέπεια την ανεπιθύμητη από όλους λήψη περαιτέρω αυστηρών μέτρων, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών με επικίνδυνες ωστόσο οικονομικές συνέπειες».

«Απευθύνω έκκληση προς όλους να σεβαστούμε τα όσα με τις θυσίες του ο λαός μας έχει επιτύχει, να τηρούμε με υπευθυνότητα τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στηρίζονται στις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, καθώς και της άριστης επιστημονικής ομάδας που συμβουλεύει την κυβέρνηση», καταλήγει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ