Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων

Tην παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η πρόσφατη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, με την οποία , απαλλάχθηκαν -κατά πλειοψηφία- όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των φερόμενων ως επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με το αδίκημα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ωστόσο οι δικαστές έκριναν κατά πλειοψηφία ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να του διαβιβαστεί η απόφαση του δικαστηρίου, όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει να ασκηθεί τυχόν αναίρεση .

Υπενθυμίζεται ότι για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ