Κορονοϊός: Ποιοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες – Ωστόσο ανακοινώθηκαν και κάπιοιες κατηγορίες πολιτών που εξαιρούνται της χρήσης μάσκας.

Την υποχρεωτική χρήση μάσκας από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, σημείωσε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΜΜΜ και σε ταξί για επιβάτες και οδηγούς, καθώς και σε σούπερ μάρκετ όπως επίσης και για εργαζόμενους τα καταστήματα εστίασης.

«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχει δυνατότητα για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.

Υπενθύμισε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.

«Η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ» και τόνισε ότι χρειάζεται να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Για ποιους δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Παρά την καθολική εφαρμογή της υποχρεωτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς αγοράς, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε εξαίρεση για ορισμένες περιπτώσεις.

Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική σε χώρους εστίασης για τους πελάτες.

Επίσης, από το μέτρο εξαιρούνται παιδιά κάτω των τριών ετών και άτομα με ιατρικά προβλήματα, όπως αναπνευστικό.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ