Κορονοϊός: Δημοσκόπηση ZDF – To 77% των Γερμανών φοβάται β’ κύμα κορονοϊού


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Γερμανών (77%) αναμένουν ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό στο εγγύς μέλλον. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν περιμένει ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού με σημαντικά υψηλότερους αριθμούς λοίμωξης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ZDF η οποία μεταδόθηκε σήμερα.

Για πρώτη φορά η πλειοψηφία (51%) θεωρεί ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται «μάλλον μη συνετά» κατά την κρίση του κορονοϊού, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση. Ότι συμπεριφέρονται συνετά πιστεύει το 52% των ψηφοφόρων του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) και το 70% του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Σε μια ανάλογη έρευνα του ZDF τον Ιούνιο, είχαν εκφράσει σημαντικά λιγότεροι ερωτηθέντες την άποψη (33%) ότι οι πολίτες συμπεριφέρονται μη συνετά.

H πλειοψηφία των πολιτών υπέρ των αυστηρότερων κυρώσεων όταν παραβιάζονται κανόνες

Η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει ότι οι παραβιάσεις των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότερα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Kantar / Emnid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του περιοδικού Focus, το 65% των πολιτών υποστηρίζει ότι πρέπει να επιβάλονται αυστηρότερες κυρώσεις για όσους παραβιάζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ή παραβιάζουν τους κανόνες της απόστασης. Το 32% τάσσεται κατά, ενώ το 3% δηλώνει ουδέτερο.

Πιο συγκεκριμένα: Οι υποστηρικτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του βαυαρικού του βραχίονα, του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) Κόμματος συμφωνούν σε ποσοστό 78% να επιβάλονται αυστηρότερες κυρώσεις και πρόστιμα, ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 74%, οι Πράσινοι με 64% και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με 63%.

Αντίθετα, μόνο το 38% των υποστηρικτών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τάσσεται υπέρ και ακόμα λιγότεροι (27%) της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Πηγή: Focus

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ