Νορβηγία Κορονοϊός: Τέσσερις ναυτικοί σε κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν θετικοί


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τέσσερις εργαζόμενοι στο νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο Roald Amundsen διαγνώστηκαν με Covid-19, έγινε γνωστό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Βόρειας Νορβηγίας όπου νοσηλεύονται.

Τα 160 μέλη του πληρώματος έχουν τεθεί σε καραντίνα πάνω στο πλοίο ενώ οι αρχές θα έρθουν τηλεφωνικά σε επαφή με τους επιβάτες που έχουν πλέον επιβιβαστεί και θα τους ζητήσουν να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Το πλοίο μετέφερε περίπου 200 επιβάτες όταν έφτασε στο λιμάνι Τρόμσο, στην Αρκτική, νωρίς σήμερα το πρωί.

«Όταν ενημερωθήκαμε, οι επιβάτες είχαν φύγει από το πλοίο», δήλωσε η αρχίατρος του δήμου του Τρόμσο, Κατρίν Κριστόφερσεν. «Προς το παρόν θα ζητηθεί από όλους να μπουν σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Η ναυτιλιακή εταιρεία Hurtigruten είχε διακόψει από τον Μάρτιο τις περισσότερες δραστηριότητές της, λόγω της πανδημίας. Στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα ξαναρχίσουν τα δρομολόγια τα 14 από τα 16 σκάφη που διαθέτει, αλλά με περιορισμένη χωρητικότητα.

Το Roald Amundsen έκανε μια κρουαζιέρα μίας εβδομάδας από το Τρόμσο στο αρχιπέλαγος των νησιών Σβάλμπαρντ, ανάμεσα στην Ευρώπη και τον Βόρειο Πόλο. Είναι προγραμματισμένο να κάνει τον γύρο των βρετανικών νησιών τον Σεπτέμβριο, δένοντας σε διάφορα λιμάνια στην Αγγλία και τη Σκωτία.

Στις αρχές της πανδημίας χιλιάδες επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί πάνω σε κρουαζιερόπλοια στην Ασία, στις ΗΠΑ και αλλού, αναγκάζοντας τις εταιρείες να ακυρώσουν ταξίδια ενώ ακολούθησαν μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ