Δήμος Αθηναίων: Το Athens Digital Lab ανοικτό σε καινοτόμες προτάσεις για μια «έξυπνη» πόλη

Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στον νέο κύκλο του Athens Digital Lab (ADL) του Δήμου Αθηναίων απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, ερευνητικές – φοιτητικές ομάδες και startups, με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής για μία έξυπνη, βιώσιμη και ανταγωνιστική πόλη.

Συνολικά δέκα καινοτόμες ιδέες θα μετατραπούν σε προηγμένες τεχνολογικές λύσεις και θα υλοποιηθούν σε πραγματικές συνθήκες, με τη συμμετοχή των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Με ανανεωμένες θεματικές, το Athens Digital Lab, που αποτελεί και τον πρώτο δημοτικό τεχνολογικό κόμβο καινοτομίας στη χώρα μας, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη σελίδα https://www.athensdigitallab.gr/, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές θα πρέπει να «απαντούν» σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πόλης, να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αλλά και να αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του Δήμου.

Οι θεματικές ενότητες των προτάσεων που θα κατατεθούν έχουν επιλεγεί με βάση τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, πάνω στους οποίους καταρτίζεται και το στρατηγικό σχέδιο βιωσιμότητας της Αθήνας.

Οι ενότητες αυτές περιλαμβάνουν:

  • Ανθεκτικότητα / Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων
  • Τουρισμός / Πολιτισμός
  • Διαχείριση δημόσιου χώρου
  • Έξυπνη εκπαίδευση
  • Επενδύσεις και οικονομικό κλίμα (Impact Investment Monitor)

Πλήρως εξοπλισμένος χώρος

Οι δέκα ομάδες θα φιλοξενηθούν στον πλήρως εξοπλισμένο χώρο του Athens Digital Lab στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, έχοντας στη διάθεσή τους τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως και την πλήρη καθοδήγηση των στελεχών του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη των εταιρειών COSMOTE και Nokia.

Η υποβολή συμμετοχών ισχύει έως την Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Το Athens Digital Lab υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here