Μόσιαλος για ξέσπασμα κορωνοϊού: «Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά τήρηση των μέτρων»


Με αφορμή τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, 110 ανακοινώθηκαν μόνο το Σάββατο, ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας Ηλίας Μόσιαλος, σπεύδει να στείλει μήνυμα ψυχραιμίας, λέγοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους».

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ.Μόσιαλος στέκεται πολύ στην τήρηση των μέτρων τονίζοντας ότι αυτό είναι αρκετό για να μειωθεί σημαντικά η διασπορά του ιού, κάτι το οποίο θα προστατεύσει και την υγεία μας και την οικονομία μας.

Για τα 110 κρούσματα του Σαββάτου ήταν καθησυχαστικός, αλλά με μια επισήμανση: «Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες».

Η ανάρτησή του:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ