Συναγερμός σε νησί: Θετική στον κορωνοϊό ιερόδουλη-Δυσκολία στην ιχνηλάτιση των επαφών της


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές νησιού, μετά την είδηση ότι μία ιερόδουλη διαγνώσθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του δήμου του νησιού, ο οποίος ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να ιχνηλατηθούν έγκαιρα οι επαφές της και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσει η γυναίκα ως εστία μετάδοσης του ιού. 

Ωστόσο, ένα ακόμη ζήτημα που ανέκυψε είναι ότι στενό συγγενικό πρόσωπο της ιερόδουλης δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία και κατ’επέκταση έρχεται καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο. Το πρόσωπο αυτό έχει ήδη υποβληθεί στο απαραίτητο τεστ για τον κορωνοϊό και τα αποτέλεσματα αναμένονται από στιγμή σε στιγμή.

Βέβαια, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι να ιχνηλατηθούν οι επαφές της ίδιας της γυναίκας, αφού έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Ήδη, της έχει ζητηθεί να δώσει τα ονόματα όσων γνωρίζει προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ με την απειλή εισαγγελικής εντολής για να το κάνει, ωστόσο και πάλι είναι μάλλον απίθανο να γνωρίζει όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ