Κορονοϊός: Σκέψεις για πλαφόν στο ωράριο των κλαμπ – Τι ώρα ενδέχεται να κλείνουν


Αξιολόγηση των νέων δεδομένων και όλα ανοιχτά για νέα μέτρα – Πώς θα μπει «χαλινάρι» στη διασκέδαση των νέων εν μέσω θέρους

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες προκαλεί έντονη ανησυχία στους επιστήμονες αλλά και στην κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί σήμερα Δευτέρα (03/08) έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.–

Οι ειδικοί μιλούν πλέον ανοιχτά για δεύτερο κύμα πανδημίας στη χώρα μας που βρίσκεται προ των πυλών, ενώ ήδη τα αρμόδια υπουργεία αυστηροποίησαν το πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης, με τη χρήση μάσκας να καθίσταται από σήμερα υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Παράλληλα, τίθενται σε ισχύ νέα μέτρα σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, γάμους, βαφτίσια.

Είναι προφανές πως η κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει, μιας και τα κρούσματα είναι δεκάδες καθημερινά και οι πολίτες δείχνουν να μην πειθαρχούν όπως την Άνοιξη στις συστάσεις των ειδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να μιλήσει απευθείας στο λαό μέσω έκτακτου διαγγέλματος, με στόχο να αφυπνιστεί η κοινή γνώμη και κυρίως οι νέοι, οι οποίοι λόγω καλοκαιριού δεν πειθαρχούν στις συστάσεις και θεωρούνται βασικός παράγοντας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό που συζητείται ωστόσο είναι η επιβολή πλαφόν στο ωράριο των νυχτερινών κέντρων, μπαρ και κλαμπ. Σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου και οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο τα κέντρα διασκέδασης να κλείνουν στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Προφανώς, μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τους επιχειρηματίες, που δεν θα δουλέψουν σε φουλ ρυθμούς ούτε τον Αύγουστο.

Τονίζουμε ωστόσο πως ένα νέο γενικευμένο lockdown είναι εκτός συζήτησης, λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ