Φεύγουν οι αδειούχοι του Αυγούστου: Χαμός σε Πειραιά και Ραφήνα – Αυξημένη κίνηση στις Εθνικές Οδούς


Εγκαταλείπουν την Αθήνα με προορισμό την επαρχία και τα νησιά – Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Το αδιαχώρητο στο λιμάνι και καθυστερήσεις.

Ουρές δεκάδων μέτρων καταγράφονται εδώ και τρεις μέρες στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι αδειούχοι του Αυγούστου.

Οι επιβάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, φορούν τις μάσκες, των οποίων η χρήση είναι υποχρεωτική και κρατούν ανά χείρας τα προβλεπόμενα έγγραφα με τα απαραίτητα στοιχεία για το ταξίδι τους.

Τα πλοία αναχωρούν από τον Πειραιά το ένα μετά το άλλο, με αυξημένη πληρότητα, καθώς έπειτα από απόφαση της κυβέρνησης η πληρότητα αυξήθηκε στο 80% για τα πλοία χωρίς καμπίνες -από το 60% που ήταν- και 85% (από 65%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Τις καμπίνες μπορούν να χρησιμοποιούν έως τέσσερα άτομα, αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με τον συνοδό τους.

Το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων, ενώ όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Αυξημένη κίνηση στις Εθνικές Οδούς

Οι Αθηναίοι δεν επιλέγουν όμως μόνο τα νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Από την Παρασκευή η κίνηση είναι πολύ αυξημένη σε Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου, με την Τροχαία να βρίσκεται να βρίσκεται επί ποδός για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Την Παρασκευή μάλιστα και το Σάββατο δημιουργήθηκαν ουρές από τα οχήματα λίγο πριν τους σταθμούς διοδίων Αφιδνών και Ελευσίνας.

Η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες μέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ