Μ. Λαζανάς, λοιμωξιολόγος: «Έρχεται κορύφωση της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο» (vid)

Καμπανάκι κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στη χώρα μας κρούει ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς, επισημαίνοντας πως κατά τον τρέχοντα μήνα αναμένεται να επιδεινωθεί η κατάσταση.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που θα υπάρξει κορύφωση του προβλήματος, γι’ αυτό και πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχη κορύφωση της ενημέρωσης των πολιτών για την πρόληψη.

«Ο μήνας αυτός μας ανησυχεί πάρα πολύ. Ήδη έχουν προηγηθεί οι μέρες χαλαρότητας του Ιουλίου και ήδη από αυτές υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων. Τον Αύγουστο, όμως, υπάρχει το μέγιστο της μετακίνησης για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και πολλές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, συναυλίες και θρησκευτικές συγκεντρώσεις. Πιστεύω πως όλα πρέπει να γίνονται με σύνεση και εμείς να λάβουμε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα καμπανάκια έχουν χτυπήσει εδώ και πολύ καιρό και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Παράλληλα, ο λοιμωξιολόγος εξήγησε πως εκτός από τα μέτρα ίσως είναι σκόπιμο να επεκταθούν και οι έλεγχοι στην κοινότητα. «Είναι το φαινόμενο του παγόβουνου που ανακαλύπτουμε την κορυφή του βουνού με τα μοριακά τεστ, τα οποία υπάρχουν, αλλά από κάτω υπάρχει ένας πληθυσμός ακόμα ο οποίος είναι ασυμπτωματικός και είναι ωφέλιμο και σκόπιμο αυτός να ανευρεθεί και να θεραπευτεί αν χρειάζεται».

Προς τη σωστή κατεύθυνση

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στο κατάστρωμα των πλοίων, ένα μέτρο το οποίο έχει διχάσει την κοινή γνώμη, ο κ. Λαζανάς υπογράμμισε πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με συνωστισμό. Επιπλέον, σημείωσε πως, παρά την ανησυχητική πορεία που έχει λάβει η πανδημία στη χώρα μας, είναι ευχάριστο το γεγονός πως δεν έχουν καταγραφεί αυξημένα κρούσματα σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους.

Αυτό συνέβη διότι, όπως είπε, πρόκειται για πληθυσμιακές ομάδες που αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και αυτοπεριορίστηκαν.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here