Η Ελλάδα στο έλεος της «Θάλειας»: Χαλάζι, καραμπόλες και πλημμυρισμένοι δρόμοι! (vid)


Χωρίς έλεος χτυπά η κακοκαιρία “Θάλεια”. Κύρια χαρακτηριστικά της οι ισχυρές βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες, αλλά και το σφοδρό χαλάζι. Πολλά προβλήματα προκάλεσε, ήδη, η “Θάλεια” στη Δυτική Ελλάδα, την κεντρική και δυτική Μακεδονία. Δείτε, επίσης, που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες έφερε η “Θάλεια” μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ξεσπάει με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σφοδρές χαλαζοπτώσεις.

Τα ακραία φαινόμενα που εξαπολύει η “Θάλεια” εκδηλώνονται με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Τροχαίο ατύχημα με νταλίκα στην Εγνατία Οδό, στο δρόμο Κοζάνης – Βέροιας, σημειώθηκε μετά τις 20:45 το βράδυ. Στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή καταιγίδα, ενώ σχηματίστηκαν και ουρές οχημάτων.

Επίσης, οι αγρότες, ιδίως οι ροδοκινοπαραγωγοί της Κοζάνης είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας, τη σοδειά τους να καταστρέφεται.

Προβλήματα από την κακοκαιρία “Θάλεια” αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν, επίσης στην Κέρκυρα. Η καταρρακτώδης βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με το meteo, ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, σε Αμύνταιο, Γιαννιτσά και Βέροια.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και τα επόμενα 24ωρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας “Θάλειας”, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το οποίο και “βάφτισε” το φαινόμενο.

Η σημαντική αυτή μεταβολή στον καιρό οφείλεται σε “αποκομμένη ατμοσφαιρική διαταραχή με ψυχρό πυρήνα”, η οποία προσεγγίζει την Ελλάδα από βορειοδυτικά και θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας μέχρι και το Σάββατο (08.08.2020) ή ακόμη και την Κυριακή (09.08.2020).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της “Θάλειας” είναι η πτώση της θερμοκρασίας έως και το Σαββατοκύριακο, καθώς επίσης, η εκδήλωση ισχυρών βροχών, καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων.

Τα φαινόμενα σήμερα επηρεάζουν, κυρίως, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στην Κεντροδυτική Μακεδονία.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το σύστημα Ποσειδών:

Που θα βρέξει την Πέμπτη (ώρα 09.00)

Δείτε σχετικά βίντεο:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ