Καιρός: Η «Θάλεια» «κύκλωσε» τη χώρα – Σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι «χτυπούν» την Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Θάλεια» «σφυροκοπά» την Βόρεια Ελλάδα – Ακραία καιρικά φαινόμενα

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνονται με ιδιαίτερη ένταση, κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα. Οι περιοχές αυτές επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Χαλάζι στην Κοζάνη

Περισσότερες από 10 πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικά της Καστοριάς και της Φλώρινας έχει καταγράψει η Πυροσβεστική Υπηρεσία τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Επίσης έχουν γίνει τρεις αντλήσεις νερών από υπόγεια σε Σέρβια και Βελβεντό, με την εκεί περιοχή να έχει πληγεί σημαντικά από τη σφοδρή καλοκαιρινή καταιγίδα και τη χαλαζόπτωση.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν και οι οδηγοί που κινούνταν στην Εγνατία Οδό, όταν σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο δρόμο που ενώνει την Κοζάνη με τη Βέροια.

Λόγω του ατυχήματος σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 21:15, σφοδρή καταιγίδα ξέσπασε στην Εγνατία Οδό, κοντά στη Βέροια.

Επίσης στο Αιγίνιο Πιερίας, έπεσε κεραυνός με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος και την διακοπή κυκλοφορίας. Ο ΟΣΕ είναι σε επικοινωνία με την ΔΕΗ για να δοθεί ρεύμα από άλλο υποσταθμό ρεύματος, προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα 3 επιβατικά και ένα εμπορικό τραίνο.

Κεραυνοί στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα από την κακοκαιρία «Θάλεια» αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Ήδη, σύμφωνα με το meteo.gr, συνολικά 9.900 κεραυνοί καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα από το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως σήμερα το απόγευμα.

Δείτε βίντεο από το καιρικό αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη:

Ζημιές στην Κέρκυρα

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κυρίως στο Ιόνιο, στη Μακεδονία, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη ημέρα της «Θάλειας» στον μετεωρολογικό σταθμό της Κέρκυρας καταγράφηκαν 70.8 χιλιοστά βροχής, με τα 69 από αυτά σε περίπου 90 λεπτά.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σημερινή κακοκαιρία στην πόλη και στην περιφέρεια της Κέρκυρας.

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε από νωρίς το πρωί πλημμύρισε δρόμους και επιχειρήσεις, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει για την απομάκρυνση δέντρων και την άντληση υδάτων. Σοβάδες έπεσαν στο Λιστόν αλλά και στη Σπηλιά ενώ δέντρο έπεσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από το τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το meteo, αυτή την ώρα βρέχει σε Αμύνταιο, Γιαννιτσά και Βέροια, ενώ ισχυρή βροχή πέφτει στο Βελβεντό Κοζάνης και τα Ριζώματα Ημαθίας.

ΕΜΥ: Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και απο το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Τα έντονα φαινόμενα το βράδυ θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Στη δυτική Μακεδονία από 16 έως 28 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία απο 19 έως 31 βαθμούς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην Ήπειρο και το πρωί πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο αλλά το βράδυ θα σταματήσουν.
Στη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το απόγευμα στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς και στα νότια έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια απο δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς και τοπικά στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ