Όλα τα σενάρια ανοιχτά για νέα μέτρα προστασίας στην επανέναρξη των σχολείων

Ένας μήνας έχει απομείνει από την εκκίνηση της σχολικής περιόδου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την  υπουργό Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Λόγω αύξησης κρουσμάτων του κορωνοϊού, η υπουργός παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και τις υγειονομικές Αρχές, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητιέται πολύ έντονα η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας, όπως ίσχυε την περίοδο της τήρησης των αυστηρών μέτρων, δηλαδή η διαχώριση της κάθε τάξης σε δύο τμήματα όπου οι μισοί μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι άλλοι μισοί τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εναλλασσόταν ανά εβδομάδα.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε η υπουργός Νίκη Κεραμέως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφερόμενη ότι τα σχολεία θα αρχίσουν να λειτουργούν από τις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, μέχρι τότε θα γίνεται ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, αφού, όπως αναφέρει και η ίδια, «τα δεδομένα αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη».

Επίσης ανέφερε: «είναι πολύ νωρίς να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την επανέναρξη που έχει δρομολογηθεί σε πέντε εβδομάδες και οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν στη βάση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων».

Μεταξύ άλλων μίλησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας κατά τη λειτουργία των σχολείων. «Είναι σαφές ότι υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημά μας η προστασία της δημόσιας υγείας, πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Αισιόδοξη έδειξε στο γεγονός ότι τα παιδιά μικρότερης ηλικίας μπορούν να ανταπεξέλθουν στα νέα μέτρα προστασίας. Η ίδια σημείωσε: «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία, και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Τέλος, όσο αναφορά τις εξεταστικές των φοιτητών την περίοδο του Σεπτεμβρίου, είπε χαρακτηριστικά πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή, αναλόγως με τις συνθήκες, να μπορούν να δώσουν εξετάσεις οι φοιτητές εξ αποστάσεως ή διά ζώσης.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ