Επιδημιολόγος Αθηνά Λινού: «Να μπούν εθελοντές οδηγοί στα λεωφορεία και να δοθούν δωρεάν μάσκες στους εργαζομένους» (video)


Την εκτίμησή της ότι τα μέτρα για τη μη περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού πρέπει να αυξηθούν εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού.

«Θα πρέπει να υιοθετηθεί η πλήρης εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι εφικτό, και να παρέχεται μάσκα δωρεάν σε όλους τους εργαζομένους, ειδικά στους χαμηλόμισθους», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Επιπλέον, ζήτησε να βρεθεί άμεσα μια λύση για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. «Σε μια άλλη ευνομούμενη κοινωνία θα μπορούσαμε να ζητήσουμε και από εθελοντές ή στρατιωτικούς να οδηγήσουν τα λεωφορεία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουμε λύση. Αν δεν υπάρχει λύση, να μην υπάρξει συγκοινωνία. Αν είχαμε μια τεράστια φωτιά τι θα κάναμε; Είναι εξίσου θανατηφόρο αυτό που συμβαίνει», είπε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας την έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουμε 11.500 κρούσματα και 260 θανάτους, η ίδια σημείωσε ότι τα μοντέλα μελετών έχουν περιθώριο λάθους. «Αλλά και πέντε να είναι τα κρούσματα, αν έχουμε τρόπο χωρίς να καταστρέψουμε την οικονομία να τα σώσουμε, να το κάνουμε», σημείωσε.

Δυσαρέσκεια για τη μη εφαρμογή τηλεκπαίδευσης

Αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, η κυρία Λινού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση. «Ιδανικό θα ήταν να έχουμε επαρκή τηλεκπαίδευση και εκπαίδευση των γονέων για να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Αυτό δεν είναι εφικτό γιατί στη μέση οικογένεια υπάρχει μόνο ένας υπολογιστής και ένα 20% δεν έχει διαδίκτυο. Θα πρότεινα να αξιοποιηθούν ανοιχτοί ή μη χρησιμοποιούμενοι χώροι για να γίνουν σχολικές τάξεις και να προσληφθούν έκτακτοι εκπαιδευτικοί που να βοηθήσουν στο να αραιώσουν τα παιδιά στις τάξεις».

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πολυπόθητο εμβόλιο και είπε ότι έως το τέλος της χρονιάς ένα από τα ευρωπαϊκά ή το αμερικανικό θα είναι σε ευρεία παραγωγή. «Από εκεί και πέρα, είναι θέμα διαδικασίας και ικανότητας κάθε κράτους να εξασφαλίσει τις δόσεις που χρειάζεται νωρίς», κατέληξε.

  • Δείτε τις δηλώσεις της κυρίας Λινού:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ