Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας από την λίστα Πέτσα


Η απόκρυψη της ανακοίνωσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την λίστα Πέτσα από τα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ, εντείνει τον διασυρμό της χώρας μας διεθνώς.

Η πρακτική της λίστας Πέτσα καταγγέλλεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συμβουλίου της Ευρώπης, με ένα κείμενο που ντροπιάζει την Ελλάδα. Στο κείμενο γίνεται λόγος για διασπορά των 20 εκατομμυρίων € της λίστας σε μέσα μαζικής ενημέρωσης με κομματικά χαρακτηριστικά, αναφέροντας Μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα.

 

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παρέμβαση σε παρόμοιο επίπεδο, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες όπου η ελευθερία του τύπου διακυβεύεται. Το γεγονός ότι τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ που ευνοήθηκαν από την λίστα Πέτσα αποκρύπτουν πλήρως την είδηση, δημιουργεί ήδη στους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ειρωνικά σχόλια που δεν αξίζουν στη χώρα μας.

 

Σε μία κρίσιμη καμπή για τα εθνικά μας θέματα, η αναγωγή της Ελλάδας ως παρία της Ευρώπης με πρόβλημα δημοκρατίας, είναι ότι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί. Διότι όπως έχει αποδειχτεί στο πρόσφατο παρελθόν, η περιβόητη ευρωπαΐκή αλληλεγγύη, ψάχνει αφορμές για να μην εφαρμοστεί όπου δεν βολεύει. Και η λίστα Πέτσα, δίνει άλλοθι στους τουρκόφιλους κύκλους της Ευρώπης να κάνουν τα στραβά μάτια την ώρα που η Ελλάδα έχει απόλυτη ανάγκη την ευρωπαΐκή στήριξη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ