Ο Γερμανός πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας πήγε στη Μόρια για αυτοψία και τον… έσωσαν τα ΜΑΤ!

Με τη βοήθεια των ΜΑΤ διέφυγε το απόγευμα της Τρίτης από τη Μόρια ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Αρμίν Λάσετ, ο οποίος, μετά τις συναντήσεις του στην Αθήνα με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θέλησε να κάνει «αυτοψία» στην τεράστια δομή μεταναστών, που αποτελεί πληγή για τη Λέσβο.

Παρά τα μέτρα προστασίας, ο Γερμανός πολιτικός περικυκλώθηκε από Αφγανούς και Αφρικανούς και αναγκάστηκε να διακόψει την επίσκεψή του. Στις δηλώσεις του ο κ. Λάσετ έκανε λόγο για μια άσχημη, καταθλιπτική κατάσταση. Αυτό μάλλον δεν αφορούσε τις ζωές των Ελλήνων κατοίκων της περιοχής, αλλά μόνον των μεταναστών.

Παρά τα επεισόδια αυτά, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γ. Κουμουτσάκο, ο κ. Λασέτ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με αιτούντες άσυλο και μέλη ΜΚΟ, ενώ αργότερα συναντήθηκε και με Γερμανούς της Frontex.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λασέτ συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Μυτιλήνης κ. Κυτέλη, ο οποίος του τόνισε ότι «ο λαός της Μυτιλήνης έχει φθάσει στα όρια ανοχής του», αλλά δεν είδε τον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here