Στην Αίγυπτο εκτάκτως ο Δένδιας – Προς συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες

Στην Αίγυπτο προσγειώθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να έχει επαφές με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Indicator.gr, δεν αποκλείεται, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, η συμφωνία για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στις δύο χώρες, να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Τον Έλληνα υπουργό συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Τον Ιούνιο ο κ.Δένδιας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον ομόλογό του, με τον οποίο είχε συζητήσει  το θέμα των οικονομικών ζωνών Ελλάδας και Αιγύπτου. «Είχα μακρές συνομιλίες με τον στενό μου φίλο, τον Αιγύπτιο Υπουργό, τον κ. Sameh Shoukry. Συζητήσαμε για τα περιφερειακά θέματα, για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για το Λιβυκό, για την τουρκική προκλητικότητα. Τέλος, ξαναπιάσαμε σήμερα το νήμα της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία των οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου» είχε δηλώσει τότε ο  Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδουν τα αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Sameh Shoukry συναντάται με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια σήμερα, στην έδρα του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, στο Κάιρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου και Κοινό Ανακοινωθέν, σύμφωνα με το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρξει και νέο πλαίσιο συνεργασίας για τον τουρισμό και το εμπόριο.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ