Περισσότερα από 5.000 ελαιόδεντρα «εξαφανίστηκαν» από τη Μόρια τους τελευταίους μήνες!

Δεν έχει τέλος η καταστροφή των αγροτικών περιουσιών των κατοίκων της Μόριας από τους μετανάστες που για διάφορους λόγους προβαίνουν στο κόψιμο ελαιοδέντρων πέριξ του κέντρου φιλοξενίας.

Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός που διαμένει στο ΚΥΤ είναι αισθητά μειωμένος, είναι ακόμη υπεράριθμοι και φαίνεται ότι κινούνται ανεξέλεγκτα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις μετανάστες που είχαν στην κατοχή τους κομμένα ξύλα από τα αιωνόβια ελαιόδεντρα. Από το συγκεκριμένο ελαιώνα είχαν κόψει ξυλεία περίπου πέντε τόνων και σχεδόν κατέστρεψαν ολοκληρωτικά.

Τους τελευταίους μήνες έχουν «εξαφανισθεί» περισσότερα από 5.000 ελαιόδεντρα από τους μετανάστες, επιφέροντας μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας αλλά και στο περιβάλλον. Τις περισσότερες φορές είναι αδύνατος ο εντοπισμός των δραστών, αφού ο αριθμός των μεταναστών που έχει κατασκηνώσει έξω από το κέντρο φιλοξενίας είναι χιλιάδες.

Παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων η αστυνόμευση των αγροτικών εκτάσεων αλλά και των κατοικιών είναι ελλιπής, όπως επανειλημμένως έχουν καταγγείλει. Οι ληστείες στην Μόρια παραμένουν μάστιγα και οι πολίτες βιώνουν κάθε ημέρα δύσκολες καταστάσεις. Μετανάστες με αυτοσχέδια όπλα επιτίθενται στους κατοίκους της Μόριας ακόμη και στους δρόμους για να τους ληστέψουν.

Εν τω μεταξύ, ξεκινά και το πρόγραμμα εθελοντικών επιστροφών των μεταναστών. Η πρώτη πτήση είναι προγραμματισμένη για το Ιράν με 140 επιβαίνοντες. Το πρόγραμμα «Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών» (AVRR)  παρέχει ενισχυμένο οικονομικό κίνητρο, ύψους 2.000 ευρώ. Αφορά αποκλειστικά μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν την 1.1.2020.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here