Αναμένονται νέες εντάσεις στα ελληνοτουρκικά… Στη Χίο έφτασαν 23 Τούρκοι πολίτες ζητώντας άσυλο!

Εξέλιξη που αναμένεται να φουντώσει την ήδη μπαρουτιασμένη κατάσταση με την Τουρκία είχαμε αργά το απόγευμα στη Χίο. Στην παραλία του Αφανή Ναύτη στο Βροντάδο εμφανίστηκαν με σκάφος 23 Τούρκοι πολίτες (ανάμεσά τους και 10 παιδιά), αποβιβάστηκαν και ζήτησαν αμέσως πολιτικό άσυλο από τις ελληνικές αρχές που είχαν ήδη σπεύσει.

Οι 23 Τούρκοι πολίτες μεταφέρθηκαν στο ελληνικό νησί με μεγάλο σκάφος που διέθετε καμπίνα, το οποίο έχει κατασχεθεί από το Λιμενικό, ενώ συνελήφθησαν δύο διακινητές, ένας Τούρκος επί τους σκάφους και ένας Αφγανός που περίμενε στη παραλία.

Μέχρι τις 21:30, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα astraparis.gr, παρέμεναν στη περιοχή με την προοπτική να μεταφερθούν στο κτήριο – καραντίνας, στην Λευκωνιά, προκειμένου το πρωί της Παρασκευής, να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού από κλιμάκιο του νοσοκομείου Χίου.

Στην περιοχή βρίσκονται η λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη με δυνάμεις του λιμενικού, καθώς και αστυνομία και μέλη της Frontex, ενώ νωρίτερα ήταν εκεί και ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Παντελής Βρουλής, ο οποίος έχει την ευθύνη των ελέγχων για τον κορωνοϊό.

Πηγές: astraparis.gr, politischios.gr

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ