Πώς να καθαρίσετε ξύλινα πατώματα με υλικά που έχετε σπίτι σας

Η διαδικασία για να καθαρίσετε τα ξύλινα πατώματα δεν είναι ιδιαίτερη δύσκολη και από τη στιγμή που θα τη συνηθίσετε θα σας φαίνεται παιχνιδάκι. Δείτε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε βήμα-βήμα για να μην προκαλέσετε ζημά στο ξύλο σας.

Ξεκινήστε με σκούπισμα

Το πρώτο βήμα στην καθαριότητα των ξύλινων πατωμάτων είναι το σκούπισμα. Σκουπίστε κανονικά με την ηλεκτρική σας σκούπα το πάτωμά σας για να απαλλαγείτε από σκόνες και βρωμιές.

 

Γυαλίστε με την ειδική σκούπα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές σκούπες για ξύλινες επιφάνειες στις οποίες προσαρμόζονται ειδικά απορρυπαντικά που κάνουν το ξύλο αλλά και τα πλακάκια να γυαλίζουν. Μην χρησιμοποιήσετε κανονική σφουγγαρίστρα με νερό γιατί το νερό είναι εχθρός του ξύλου. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό απορρυπαντικό για ξύλινες επιφάνειες και να χρησιμοποιήσετε μια στεγνή σφουγγαρίστρα για να το εφαρμόσετε στα πατώματά σας.

 

Φτιάξτε μόνοι σας γυαλιστικό

Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας ένα απλό γυαλιστικό για τα ξύλινα πατώματα. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 φλ. λευκό ξίδι, 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 5 φλ. ζεστό νερό. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα στεγνό πανάκι και περάστε με αυτό τα ξύλινα πατώματα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ