Αξιοπιείται (επιτέλους) το ακίνητο της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου


Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου, καθώς υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Το Προεδρικό Διάταγμα παίρνει πλέον τον δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η αξιοποίηση του ακινήτου από το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει δύο ζώνες χρήσεων γης:

τη Ζώνη Ι, έκτασης 29.113 τ.μ., στην οποία έχει δοθεί η χρήση ως θεματικά πάρκα – εμπορικά κέντρα – αναψυχή και την πολύ μεγαλύτερης έκτασης (316.454 τ.μ.)

Ζώνη ΙΙ, ως ζώνη τουρισμού και αναψυχής, με ήπιες δραστηριότητες που θα είναι αρμονικά ενταγμένες στο φυσικό περιβάλλον.

Το συγκεκριμένο ακίνητο μεταβιβάστηκε το 2013 στο ΤΑΙΠΕΔ, που αποφάσισε να εντάξει σε διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης περίπου το ήμισυ της έκτασης (345.567 τ.μ.). Το Ταμείο αναγνώρισε ότι η υπόλοιπη έκταση καλύπτει κοινωνικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και για τον λόγο αυτό τη μεταβίβασε στην ΕΤΑΔ, προκειμένου να παραχωρηθεί στον Δήμο Χερσονήσου και να αξιοποιηθεί για κοινωφελείς σκοπούς.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ