Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μέλος της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης Vor V Zakone


Στα χέρια των αστυνομικών της Yποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος βρίσκεται εδώ και μια ημέρα ένας επικίνδυνος κακοποιός, μέλος της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης Vor V Zakone (κλέφτης του νόμου), τον οποίο αναζητούσαν οι ευρωπαϊκές αστυνομικές Αρχές και μάλιστα με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου, πρόκειται για έναν Γεωργιανό, ο οποίος προσπάθησε να κρυφτεί με πλαστά στοιχεία στο Καβούρι, ελπίζοντας πως θα εξαφανιστούν τα ίχνη του.

Το ένταλμα αφορούσε τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη κατοχή όπλων, πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με το ένταλμα των ισπανικών Αρχών, ο Γεωργιανός ήταν μέλος ρωσόφωνης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη αδικήματος κατά της ιδιοκτησίας και είχαν επιχειρησιακούς βραχίονες σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο.

Ειδικότερα, ο Γεωργιανός φέρεται να είχε αναλάβει πριν από λίγο καιρό να μεταφέρει όπλα και να πλήξει αντιπάλους, που στο παρελθόν είχαν ενοχλήσει την οργάνωση.

Αρχικά, ο Γεωργιανός υπέδειξε στους αστυνομικούς πλαστό ρωσικό διαβατήριο και στην έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια θήκη πιστολιού, καθώς επίσης και σπρέι πιπεριού.

Το 2013, το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας είχε εντοπίσει τον Γεωργιανό επίσης με πλαστά στοιχεία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ