Μ. Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ: «Ο συνωστισμός σε πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις έφερε την αύξηση των κρουσμάτων»

Στον συνωστισμό που παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε πάρτι και διάφορες άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας, Ματίνα Παγώνη.

«Τον Μάιο τα στατιστικά ήταν καλύτερα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχουμε τα αποτελέσματα του προηγούμενου δεκαπενθημέρου, των πάρτι, των συγκεντρώσεων, του συνωστισμού. Πάρθηκαν τα μέτρα για τις μάσκες, που έπρεπε να παρθούν, τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα έχουμε εμβόλιο μέχρι το τέλος του έτους.

Αναφορικά με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και το κόστος που απαιτείται σε κάθε οικογένεια για ένα τέτοιο μέτρο, εξήγησε ότι το θέμα αυτό λύθηκε, καθώς οι πολίτες είναι προστατευμένοι και με τις πάνινες μάσκες, οι οποίες θα πρέπει να πλένονται καθημερινά και να σιδερώνονται. «Στα σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να έχουν μάσκες και να τις δίνουν. Οι μάσκες για τον κόσμο είναι οι απλές μίας χρήσης ή οι πάνινες», σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Έγιναν λάθη

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τις αντιφατικές αρχικά συστάσεις για τη χρήση της μάσκας, η κυρία Παγώνη είπε ότι έγιναν κάποια λάθη. «Δίκιο έχει που μπερδεύτηκε ο κόσμος με τις μάσκες. Όμως, σε τέτοιες καταστάσεις γίνονται και λάθη. Σε αυτή την ιστορία, σπουδάζουμε και μαθαίνουμε εμείς οι γιατροί τώρα το μελετάμε. Περιμέναμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο ιός σε υψηλές θερμοκρασίες. Στα νοσοκομεία πρέπει να αλλάζουμε μάσκες ανά δύο με τρεις ώρες. Δεν πρέπει να φοράει κανείς την ίδια μάσκα οκτώ ώρες», εξήγησε.

Τέλος, επισήμανε ότι η προσωπίδα που φορούν κάποιοι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν είναι αποτελεσματική, διότι δεν διασφαλίζει τη μη διάδοση του ιού. «Προτείνουμε τις κανονικές μάσκες», κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ