«Φρένο» στις λιτανείες του Δεκαπενταύγουστου και περαιτέρω μείωση των καλεσμένων στους γάμους (προ)βλέπει ο Σύψας


Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των καλεσμένων στους γάμους, από 100 που ισχύει σήμερα σε 50 ή και λιγότερους, άφησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια», τόνισε, σημειώνοντας ότι ασφαλώς και η επιτροπή εξετάζει τη μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δύο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Ο κ. Σύψας σημείωσε επίσης ότι κατά τον φετινό Δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει συνωστισμούς. «Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσουν η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία», ανέφερε ο ίδιος.

Σχετικά με ένα δεύτερο κύμα πανδημίας, ανέφερε πως την ύπαρξή της θα σηματοδοτήσουν οι αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ, η αύξηση των διασωληνώσεων και η αύξηση των θανάτων.

«Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας και αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Να αποφύγουμε τα χειρότερα

Γι’ αυτό, εξήγησε, έγινε μια μεγάλη επικοινωνιακή προσπάθεια προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών και να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν το σωστό, όπως και τον Μάρτιο, «προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο».

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα πριν, ο κ. Σύψας εξέφρασε την εκτίμησή του πως και το καλοκαίρι του 2021 η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας θα είναι η ίδια με φέτος, κι αυτό διότι, όπως είπε, δεν θα έχει υπάρξει θεραπεία έως τότε!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ