Πόρος: 30 κρούσματα – Η αστυνομία έκανε τα «στραβά μάτια» καταγγέλλει ο δήμαρχος(video)

H ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασε τον δήμαρχο του νησιού να προχωρήσει σε τοπικό lockdown, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί έχουν φτάσει τα 30 και αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις από 130 δείγματα. 

Ο δήμαρχος Πόρου, κ. Γιάννης Δημητριάδης, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πώς ο δήμος ανέλαβε τους ελέγχους στο νησί καθώς η ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν απογοητευτική: «Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» ανέφερε καταγγέλοντας ότι αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα για τον ιό, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επιπλέον, ο ίδιος ο δήμος, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε παραβάσεις με αποτέλεσμα να σφραγίσει καταστήματα που δεν συμμορφώνονταν με τα μέτρα. Η αστυνομία σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ανοχή και δεν προχώρησε σε κυρώσεις:

O δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης

«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι» κατήγγειλε ο κ. Δημητριάδης.

Ο δήμαρχος του Πόρου μίλησε για την οικονομική καταστροφή που θα υποστεί το νησί όμως έδειξε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να προσφέρει στιγμές ξεκούρασης στους τουρίστες του: «Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ