Κορoνοϊός – Βέλγιο: 67 κρούσματα Covid -19 σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος


Η εταιρία θα κάνει τεστ και στους 850 εργάτες της μονάδας την ερχόμενη εβδομάδα, ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε σήμερα ο Μανουέλ Γκοντερίς.

Μια μονάδα επεξεργασίας χοιρινού κρέατος στο Βέλγιο ανακοίνωσε την Παρασκευή 67 κρούσματα μόλυνσης από Covid 19, δήλωσε στο Reuters ένα διευθυντικό στέλεχος του εργοστασίου.

Η Westvlees έκανε τεστ και έθεσε σε καραντίνα 197 εργάτες από το τμήμα κοπής της μονάδας της στη Βεστροζεμπέκε, στη δυτική Φλάνδρα, την Τετάρτη, αφότου ορισμένοι υπάλληλοι ανέφεραν μολύνσεις.

Η εταιρία θα κάνει τεστ και στους 850 εργάτες της μονάδας την ερχόμενη εβδομάδα, ως προληπτικό μέτρο, δήλωσε σήμερα ο Μανουέλ Γκοντερίς.

Το τμήμα κοπής έχει κλείσει και θα ξανανοίξει στις 17 Αυγούστου το νωρίτερο.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να θεωρήσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα», είπε ο Γκοντερίς.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναθεώρησε την Τετάρτη την ταξιδιωτική οδηγία του για το Βέλγιο, χαρακτηρίζοντας περιοχή «υψηλού κινδύνου» την επαρχία της Αμβέρσας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του Covid 19.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν από την περιοχή αυτή, εκτός και αν επιδείξουν πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Την ίδια στιγμή, στο Βέλγιο «ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θανάτων αυξάνεται και πάλι από τα τέλη Ιουλίου, ιδίως στην επαρχία της Αμβέρσας (…) για αυτό το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ την κήρυξε ζώνη υψηλού κινδύνου», εξήγησε το υπουργείο στον ιστότοπό του, προτρέποντας τους Γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στην περιοχή αυτήν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ