Κορονοϊός: Έντονη ανησυχία στη Θεσσαλονίκη – Αυξάνονται τα κρούσματα σε όλη τη χώρα


Σε καθεστώς καραντίνας δύο εβδομάδων τέθηκε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες ενοίκους να είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στο εσωτερικό του, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.

Αστυνομικοί βρίσκονται επί 24ωρου βάσεως την είσοδο του ξενοδοχείου, μη επιτρέποντας την έξοδο στους ενοίκους του και κάνοντας ελέγχους σε όποιον θέλει να μπει στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του grtimes.gr, στο ξενοδοχείο βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 183 άτομα, όλοι αλλοδαποί, ενώ οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται να μπαινοβγαίνουν, κατόπιν ελέγχου φυσικά, είναι οι εργαζόμενοι του, που εναλλάσσονται σε βάρδιες, ώστε να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του, τη σίτιση και φυσικά την καθαριότητα στα δωμάτια, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Από το σύνολο όσων διαμένουν στο ξενοδοχείο, έχει βρεθεί μόνο ένα θετικό κρούσμα ενώ έχουν γίνει τεστ και στους υπόλοιπους ενοίκους, χωρίς να έχει βρεθεί άλλο θετικό για αυτό και η καραντίνα χαρακτηρίζεται ως προληπτική.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας πραγματοποίησαν την Παρασκευή έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, αλλά και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η επιβολή νέων έκτακτων μέτρων σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής ενώ ο κ. Ζέρβας έδωσε ήδη εντολή για αυστηροποίηση όλων των πρωτοκόλλων.

Ο ίδιος ζήτησε και την ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης ενώ παράλληλα κάλεσε τους αντιδημάρχους και τους διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών να παραμείνουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Ανησυχία για την «έκρηξη» των κρουσμάτων

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή (07/08) 151 νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.270, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Παράλληλα, δεκατέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

-επτά κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

-πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως,

-σαράντα έξι κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής,

-τριάντα οκτώ στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

-δύο στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

-ένα στην Π.Ε. Κορινθίας

-δύο στην Π.Ε. Αχαΐας

-ένα στην Π.Ε. Δράμας

-δεκαεπτά (17) στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με το γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

-ένα στην Π.Ε. Ημαθίας

-δύο στην Π.Ε. Ηρακλείου

-τρία στην Π.Ε. Κέρκυρας

-δύο στην Π.Ε. Κεφαλονιάς

-ένα στην Π.Ε. Κοζάνης

-έξι στην Π.Ε. Λάρισας

-ένα στην Π.Ε. Λέσβου

-τρία στην Π.Ε. Μαγνησίας

-τέσσερα στην Π.Ε. Πέλλας

-ένα στην Π.Ε. Πιερίας

-δύο στην Π.Ε. Ροδόπης

-ένα στην Π.Ε. Σερρών

-ένα στην Π.Ε. Τρικάλων

-ένα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

-δύο στην Π.Ε. Φλώρινας

-ένα στην Π.Ε. Χανίων.

Σκέψεις για ακύρωση της ΔΕΘ

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1 άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση της 85ης ΔΕΘ, με φόντο την πανδημία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα γίνουν από τον πρωθυπουργό ανακοινώσεις ελαφρύνσεων και άλλων μέτρων για την οικονομία στην 85η ΔΕΘ, ο κ. Πέτσας είπε «κατ΄αρχάς να γίνει η Έκθεση», αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι απολύτως βέβαιη η διεξαγωγή της διοργάνωσης.

«Είμαστε σε μία φάση που παρατηρούμε όλα τα δεδομένα τα επιδημιολογικά και είμαστε σε θέση να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας. Το θέμα είναι ότι μέσα στις αρχές του Φθινοπώρου ότι και να γίνει θα δείτε το σχέδιο μας, γιατί δεν μπορεί να κατατεθεί το σχέδιο μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή χωρίς να έχει προηγηθεί εσωτερική διαβούλευση», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ