Δουλειές με «φούντες» αναμένονται για τους διαμεσολαβητές λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού στις τελετές

Η κυβερνητική απόφαση για ανώτατο αριθμό προσκεκλημένων (από 3-15 Αυγούστου) σε τελετές, όπως γάμοι (και δεξιώσεις), βαπτίσεις (και δεξιώσεις), κηδείες, καθώς και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, που δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα εκατό (100) άτομα, έχει προκαλέσει αναστάτωση, ως προς το τι θα γίνει με το οικονομικό σκέλος και τα συμφέροντα των πολιτών.

Οι άνθρωποι που χρειάστηκε, ή χρειάζεται, να ακυρώσουν τελετή, ή να αλλάξουν αριθμό προσκεκλημένων, έχοντας δώσει προκαταβολές στις σχετικές επιχειρήσεις και δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν με την συγκεκριμένη επιχείρηση, πρέπει προφανώς με κάποιο τρόπο να βρουν το δίκιο τους, μιας και δεν είναι με δική τους υπαιτιότητα η αλλαγή.

Κι εκεί έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και τους δίνει τη δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού, με προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ)., τους λεγόμενους «διαμεσολαβητές».

Μια άλλη επιλογή για τους θιγόμενους πολίτες, είναι η υποβολή της καταγγελίας τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή μαζί με το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, ενώ υπάρχει και η τηλεφωνική γραμμή 1520.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ