Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (8/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Μαυρομμάτι, του Δήμου Αλιαρτου-Θεσπιέων Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, άμεσα κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες, με 10 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχάνημα έργου.

Μέχρι τη δύση του Ηλίου πραγματοποιούσε ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ