Το άνοιγμα του τουρισμού και τα ξέφρενα πάρτι οδήγησαν σε ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ διασποράς της νόσου!


Αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα κρούσματα από διάσπαρτες εστίες που έχουν δημιουργηθεί ανά την επικράτεια, με τους ειδικούς να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων

Πιο αναλυτικά, στη Μύκονο κατέφθασε κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας προκειμένου να αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών των εννέα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Μάλιστα, με απόφαση που λήφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Κωνσταντίνου Κούκα, θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι και σε άλλα beach bars της Μυκόνου προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει διασπαρεί ο ιός. Για την ώρα, πάντως, και οι 80 εργαζόμενοι του δημοφιλούς Αλεμάγκου βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και το μαγαζί έχει κατεβάσει ρολά.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται και η Λάρισα, όπου συνολικά 16 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Το πρωί της Παρασκευής η Περιφέρεια Θεσσαλίας γνωστοποίησε πως επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα, από προσκεκλημένους σε γάμο που τελέστηκε πριν από λίγες ημέρες. Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας θετικοί εντοπίστηκαν επτά γιατροί που εργάζονται σε νοσοκομεία της περιοχής, ενώ την Πέμπτη επιβεβαιώθηκε κρούσμα και στην Υπηρεσία Δημοσίων Εσόδων.

Ζευγάρι Άγγλων τουριστών

Τέλος, ανάλογο κλίμα επικρατεί στην Κέρκυρα, όπου ολοένα και περισσότερα περιστατικά Covid-19 επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το απόγευμα της Παρασκευής ένα ζευγάρι Άγγλων τουριστών που έκανε τις διακοπές του στις Έρμονες και βρέθηκε θετικό στον ιό, μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας του νησιού.

Όλα τα παραπάνω έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, που μέρα με τη μέρα βλέπουν τον ιό να εξαπλώνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Από τη μία το άνοιγμα του τουρισμού, που είχε ως αποτέλεσμα την εισροή μολυσμένων ταξιδιωτών, και από την άλλη τα ξέφρενα πάρτι και οι παντός είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, δημιούργησαν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ διασποράς της νόσου Covid-19, που οι καλά γνωρίζοντες εκτιμούν πως είναι δύσκολο να ανατραπεί.

(φωτό αρχείου)

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ