Καλή η αποσυμφόρηση, αλλά τι γίνεται με όσους μετανάστες μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα;

Για πρόοδο στην αποσυμφόρηση των νησιών, περιορισμό εισόδων και επιστροφές κάνει λόγο το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Μετανάστευσης για τον Ιούλιο, χωρίς όμως να αγγίζει το κρίσιμο ερώτημα:

Τι κάνουν όλοι αυτοί οι μετανάστες που μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, πολλοί εκ των οποίων έχουν πάρει «χαρτιά», αλλά θέλουν να συνεχίσουν να βρίσκονται εντός συστήματος για να εξασφαλίζουν σίτιση, στέγαση και επιδόματα;

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «μετρήσιμα αποτελέσματα» και σημειώνεται ότι τον Ιούλιο υπήρξε μικρή αύξηση των ροών. Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2020 μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 21.686 άτομα. Ο συνολικός πληθυσμός των διαμενόντων σε ΚΥΤ και σε κάθε είδους δομές φιλοξενίας μέσα σε 7 μήνες μειώθηκε κατά 29,6% και σε απόλυτους αριθμούς κατά 12.428 άτομα.

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε ότι «γυρίζουμε σελίδα» και τόνισε: «Αυτοί που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας θα απελαθούν, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και οι εθελοντικές επιστροφές. Τώρα, βασική προτεραιότητα είναι και ο περιορισμός των χώρων φιλοξενίας, καθώς θα κλείσουμε 67 δομές εντός του έτους».

Ενημερωτικό Σημείωμα Ιουλίο… by Greek Ministry of Migration… on Scribd

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ