Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας για το ερχόμενο δεκαήμερο

Περιοριστικά μέτρα διάρκειας δέκα ημερών (για αρχή) αποφασίστηκαν για την τοπική κοινότητα του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου Λάρισας, μετά το ξέσπασμα κορυσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες (λόγω ενός γάμου). Υποχρεωτική η μάσκα σε εξωτερικούς ΚΑΙ εσωτερικούς χώρους, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων και κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 23:00, είναι κάποια από τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

Η απόφαση ελήφθη με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Δείτε ακόμα: Θετικός στον κορωνοϊό ιερέας που βρέθηκε στο γαμήλιο γλέντι στον Αμπελώνα

Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που επιβλήθηκαν (για 10 ημέρες από τις 06.00 της 10-08-2020 έως και 20-8-2020 και ώρα 06.00):

●  Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Δείτε ακόμα: Τρόμος από την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 203 νέα κρούσματα και στα 212 τα θύματα του κορωνοϊού! Τηλεδιάσκεψη «μέτρων» την Δευτέρα στις 11:00

 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ