Κορονοϊός – Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον ιό αστυνομικοί από διαφορετικά ΑΤ

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του GRTimes, πρόκειται για προσωπικό που είναι στην πρώτη γραμμή και έρχεται καθημερινά σε επαφή με εκατοντάδες πολίτες.

Στα Αστυνομικά Τμήματα όπου υπηρετούν οι δύο αστυνομικοί επικρατεί ανησυχία στο προσωπικό, ενώ δημιουργείται πρόβλημα και στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Από τον ΕΟΔΥ δόθηκε οδηγία να τεθούν σε καραντίνα όσοι ήταν στην ίδια βάρδια με τα δύο κρούσματα και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του GRTimes, αν και ζητήθηκε από τους αστυνομικούς υπαλλήλους να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να υποβληθούν όλοι σε τεστ, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Όπως επισήμανε στο GRTimes.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, εν μέσω θερινών αδειών όταν και λείπει το ¼ μιας υπηρεσίας, εν μέσω αυξημένων μέτρων ενόψει και του δεκαπενταύγουστου και ενώ τα κρούσματα αυξάνονται παντού στην Ελλάδα ανησυχητικά, το εύλογο και το σωστό θα ήταν να έρθει ένα κλιμάκιο και να υποβάλλει σε τεστ τους αστυνομικούς και όχι απλά να δίνεται εντολή για καραντίνα, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην επαρκεί και η υπηρεσία να υπολειτουργεί.

«Περιμέναμε να γίνει ότι γίνεται και σε επιχειρήσεις και εταιρείες όπου εντοπίζονται κρούσματα και γίνονται τεστ. Οι αστυνομικοί, εκτός του ότι έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά, είναι άνθρωποι και έχουν οικογένειες για τις οποίες ανησυχούν μήπως διασπείρουν τον ιό. Και για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και για την ασφάλεια των πολιτών, θα έπρεπε να γίνουν τα τεστ» επισημαίνει ο Θόδωρος Τσαϊρίδης στη δήλωση του.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Θ, καυτηριάζει το γεγονός και σε ανάρτηση του στο Facebook.

Τονίζει μεταξύ άλλων πως τα πρωτόκολλα δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα, επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού και πρέπει να πληρώσουν τα τεστ.

Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Όταν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε αστυνομική υπηρεσία και σου λένε βάση πρωτοκόλλου δεν μπορεί να έρθει κλιμάκιο να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό τότε προσωπικά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Είναι προτιμότερο δηλαδή να βγει η μισή υπηρεσία σε καραντίνα να σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργεί το τμήμα και οι άλλοι μισοί που δεν ήρθαν σε επαφή αλλά μπήκαν στο ίδιο περιπολικό ή την ίδια σκοπιά την επόμενη βάρδια να ζουν με την αγωνία γιατί σύμφωνα με το «πρωτόκολλο» δεν

Και μιλάμε για αστυνομικούς οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή και έρχονται σε επαφή με χιλιάδες πολίτες καθημερινά.

Μετά ψάχνετε να βρείτε τι φταίει και έχουμε έξαρση κρουσμάτων….

Απλές διαπιστώσεις

-Τα πρωτόκολλα δεν έχουμε καμία επαφή με την πραγματικότητα

-Οι Αστυνομικοί είναι παιδιά κατώτερου Θεού και πρέπει να πληρώσουν τα Τεστ»

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ