Κορονοϊός: Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι – Πώς θα αναχαιτιστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας


Κορονοϊός: Τις τελευταίες 11 μέρες τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τα 1.000, με τη διασπορά να θέτει σε «κόκκινο» συναγερμό τις υγειονομικές αρχές που έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις εστίες μετάδοσης. 

Πού χτύπησε «κόκκινο» ο κορονοϊός τις τελευταίες 5 μέρες

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί κυβέρνηση, Αρχές και λοιμωξιολόγοι, καθώς την Κυριακή ανακοινώθηκαν 203 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, αριθμός-ρεκόρ.

Συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν 194 κρούσματα

Στην Αττική 160

Στον Έβρο 45

Στη Λάρισα 46

Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι – Νέοι αυτοί που νοσούν

Ένα πολύ ανησυχητικό στοιχείο που «χτύπησε» καμπανάκι είναι το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, από 17 το Σάββατο, σε 22 την Κυριακή.

9 Αυγούστου: 22 ασθενείς

8 Αυγούστου: 17 ασθενείς

7 Αυγούστου: 14 ασθενείς

6 Αυγούστου 14 ασθενείς

4 Αυγούστου 13 ασθενείς

3 Αυγούστου 13 ασθενείς

2 Αυγούστου 12 ασθενείς

1 Αυγούστου 10 ασθενείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 203 κρούσματα, τα 113 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 έτη, γεγονός που δείχνει ότι η χαλάρωση και η ανυπακοή στα μέτρα φέρνει ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ακολουθεί η ηλιακή ομάδα 40-64 έτη με 72 κρούσματα, ενώ οι ηλικιωμένοι δείχνουν να είναι πιο προσεκτικοί καθώς μόλις 7 από τους 203 ανήκουν στις ηλικίες 65 και άνω.

Στο στόχαστρο οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις – Το μοντέλο «Πόρος»

Γάμοι, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις σε κέντρα διασκέδασης βρίσκονται στο στόχαστρο των ειδικών αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Σύμφωνα πάντα με το Open, τη Δευτέρα, σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, θα μπουν στο τραπέζι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν εν όψει Δεκαπενταύγουστου.

Στις κυβερνητικές συσκέψεις έχει τεθεί επί τάπητος το μοντέλο «Πόρος» να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου παρατηρούνται ανοδικά επιδημιολογικά φορτία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ