Η Εύβοια μετρά τις πληγές της: Σε απόγνωση οι κάτοικοι – Έρευνες για τον 70χρονο αγνοούμενο

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του 70χρονου άνδρα που αγνοείται από το απόγευμα της Κυριακής

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι το Μπούρτζι. Είναι η περιοχή όπου βρέθηκε, χθες το απόγευμα, ζωντανή η γυναίκα και διασώθηκε από ελικόπτερο.

Εύβιοια πλημμύρα

Εκεί είχαν δει τελευταία φορά και τον άνδρα που ήταν μαζί της και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, ενώ στην ίδια περιοχή βρέθηκαν και οι δύο από τους εφτά νεκρούς: Ένας 74χρονος και μία 73χρονη. Οι άλλοι 5 νεκροί είναι: Οι 3 στα Πολιτικά και οι 2 στην Αμφιθέα.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να περισώσουν ότι έχει απομείνει απο το βιο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότερα από 2.500 σπίτια είναι κατεστραμμένα, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή από κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά, το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Από χθες χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here