Αναμένονται ανακοινώσεις για κλείσιμο στις 23:00 για καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια!

Νέα μέτρα αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά τον σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η έξαρση του Covid-19, σε συνδυασμό με τη μικρή έως τώρα αύξηση των διασωληνωμένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μη περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων πρόληψης.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν ήδη πληροφορήσει εκπροσώπους του κλάδου ότι πιθανότητα από σήμερα θα τεθεί σε ισχύ το νέο ωράριο, σύμφωνα με το οποίο οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 11 το βράδυ.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όμως η επιδημιολογική πορεία της χώρας θα είναι εκείνη που θα καθορίσει αν τελικά θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες θεωρούν πως ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για τον κλάδο τους που δοκιμάστηκε σκληρά κατά τη διάρκεια του γενικευμένου lockdown. Πολλοί είναι και οι καταστηματάρχες που ζητούν ελαφρύνσεις από την κυβέρνηση, τόσο ως προς την καταβολή του ΦΠΑ όσο και ως προς το ύψος του ενοικίου που θα κληθούν να πληρώσουν παρά το γεγονός ότι με εντολή του κράτους θα κλείνουν αρκετές ώρες νωρίτερα και κατά συνέπεια θα έχουν μειωμένα έσοδα.

Αντίστοιχα μέτρα έχουν πάρει ήδη στην Ισπανία, όπου η κυβέρνηση της Καταλονίας από τα τέλη Ιουλίου έχει απαγορεύσει την λειτουργία των κλαμπ και των μπαρ μετά τις 12 το βράδυ. Παράλληλα, έχουν απαγορευτεί και τα υπαίθρια πάρτι υπό την απειλή προστίμου έως 15.000 ευρώ σε όσους συμμετέχουν σε αυτά.

Τέλος, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει το μέτρο του περιορισμού της μετακίνησης με sms, με σκοπό την προστασία των ηλικιωμένων που αποτελούν και την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ