Στη Σύρο η πρώτη θαλάσσια διακομιδή του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος (video)

Την πρώτη θαλάσσια διακομιδή πραγματοποίησε το υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σσώματο, το οποίο έχει ως βάση για τις Κυκλάδες, το λιμάνι της Νάξου.

Πιο αναλυτικά, το νέο ασθενοφόρο μετέφερε γυναίκα ασθενή 37 ετών απο το νησί της Σερίφου, στο λιμάνι της Ερμούπολης και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Σύρου.

Αποτελεί το πρώτο από τα τρία συνολικά σκάφη που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα και θα διατεθεί στη Λιμενική Αρχή Νάξου. Η προμήθεια του σκάφους πραγματοποιήθηκε μέσα από το Στρατηγικό Έργο «Παιώνας» και χρηματοδοτήθηκε από το INTERREG Ελλάδα Κύπρος 2014-2020.

Ένα αίτημα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά

Το μήκος κάθε σκάφους θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 11 μέτρα, ο αριθμός των επιβαινόντων θα είναι τουλάχιστον δέκα άτομα και θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο υγειονομικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων φορείο, κάθισμα διακομιδής ασθενούς, σανίδα ακινητοποίησης πολυτραυματία, συσκευή ανάνηψης-τεχνητού αερισμού ασθενούς, και συλλογή χειρουργικών εργαλείων.

Ο προμηθευτής παρέχει εγγυημένη λειτουργία για κάθε σκάφος για τουλάχιστον 6 έτη ή 6.000 ώρες λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας θα είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία την τεχνική υποστήριξη & συντήρηση του εκάστοτε σκάφους και του εξοπλισμού του.

Τα σκάφη έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαία χρησιμότητα των σκαφών αυτών, έχει αποφασίσει να προχωρήσει άμεσα στην προμήθεια άλλων τεσσάρων παρόμοιου τύπου σκαφών.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ