Κρίση Ελλάδας – Τουρκίας: Η στιγμή που αποπλέει το Oruc Reis (vid)


«83 εκατομμύρια Τούρκοι βρίσκονται πίσω σου».

Σκηνικό έντασης στήνει για μια ακόμη φορά η Τουρκία στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου, με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis να κινείται συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελόριζου – Ρόδου και Καρπάθου.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας εκδόθηκε νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου έως τις 23 Αυγούστου.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, το Oruc Reis απέπλευσε, με πορεία προς περιοχή νότια της Καρπάθου, με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να δημοσιεύει μάλιστα βίντεο με τον απόπλου του ερευνητικού. Υπενθυμίζεται ότι από χθες Κυριακή το Oruc Reis έχει κλείσει τους πομπούς του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Φ. Ντονμέζ: Το Oruc Reis έφτασε στο σημείο όπου θα λειτουργήσει

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησης στο Twitter ότι το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια για τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο.

Ειδικότερα, ο ίδιος υποστήριξε ότι «έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει», ενώ παράλληλα επέμεινε ότι οι προσπάθειες για την “ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστούν χωρίς διακοπές”.

Ο Τούρκος υπουργός προσθέτει στην ανάρτησή του: «Ορούτς Ρέις, 83 εκατομμύρια (Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».

Δεκατέσσερα τουρκικά πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν αποπλεύσει από το Ακσάζ, καθώς η Άγκυρα εξέδωσε επίσης το πρωί της Δευτέρας NAVTEX, με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Από ελληνικής πλευράς, οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση των Τούρκων, με τα τρία Σώματα να βρίσκονται σε επιφυλακή και σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ