Συνελήφθη ιερέας του Αγίου Όρους με… όπλο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «τσάκωσαν» μοναχό από το Άγιο Όρος που μέσα στη βαλίτσα του, εκτός από τα ράσα… είχε και το όπλο του!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από εχθές, όταν σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τον έλεγχο των αποσκευών του Ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου του Αγίου Όρους Νικόδημου, που αναχωρούσε από το Ηράκλειο , βρέθηκε ένα όπλο τύπου στυλό καθώς και τρεις σφαίρες.

Οι αστυνομικοί του πέρασαν αμέσως χειροπέδες και τον οδήγησαν στον Εισαγγελέα. Ο Ιερομόναχος, δήλωσε ότι το όπλο ήταν δώρο ενός φίλου του Ρώσου ολιγάρχη που ζει στην Κρήτη και τον επισκέφθηκε.

Σύμφωνα με το exapsalmos.gr, πληροφορίες θέλουν οι συλλήψεις να είναι δύο. Συνελήφθη δηλαδή εκτός του Ηγουμένου, ένας ακόμη μοναχός ο οποίος ήταν μαζί με τον Ηγούμενο και επέστρεφαν στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για τον Ρωσικής καταγωγής 20χρονο μοναχό Μάρκελλο της Μονής Φιλοθέου.

Η Ιερά Επιστασία είναι ανάστατη από την είδηση αυτή ενώ ενημερώθηκε αρμοδίως ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Μαρτίνος. Επίσης για το θέμα έλαβε γνώση ο Πρωθυπουργός της χώρας καθώς και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ