Τα 4 απαραίτητα καλλυντικά που πρέπει να έχεις μαζί σου στις διακοπές


Ο Αύγουστος αποτελεί τον μήνα με την μεγαλύτερη έξοδο των αδειούχων. Αν και φέτος το καλοκαίρι είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, είτε επιλέξεις κάποιο νησί είτε επιλέξεις να μείνεις στην πόλη αυτά είναι τα τέσσερα προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ σου.

Γράφει η Ιώαννα Δαλαμαρίνη

-Καθαριστικό προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι στο skincare, καθώς αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή, ότι προϊόντα και να χρησιμοποιήσεις δεν θα έχει το αποτέλεσμα που περιμένεις. Τους καλοκαιρινούς μήνες καλό είναι να μην χρησιμοποιούνται πολύ βαριά και δραστικά συστατικά. Ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου ή ένα micellaire νερό αποτελούν ιδανικές επιλογές για την περίοδο των διακοπών, ώστε να καθαρίσουν την επιδερμίδα και να την προετοιμάσουν για το skincare που θα ακολουθήσει.

-Ενυδατική κρέμα

Η ενυδατική κρέμα είναι το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η θάλασσα, η ηλιοθεραπεία και πλέον η χρήση της μάσκας μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα.  Η εντατική ενυδάτωση είναι απαραίτητη ειδικότερα μετά από την έκθεση μας στον ήλιο (για αυτήν την περίπτωση υπάρχουν και after sun κρέμες, οι οποίες είναι πολύ ενυδατικές και καταπραΰνουν την επιδερμίδα). Όσο πιο καλά ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα τόσο πιο λαμπερό και ομοιόμορφο θα είναι το μαύρισμα.

Ένα ενυδατικό προϊόν που μπορείς να έχεις μαζί σου παντού είναι ένα ενυδατικό mist, τα οποία είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους, είτε μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας είτε πάνω από το μακιγιάζ και φυσικά στην παραλία.  Υπάρχουν πολλά στην αγορά τα οποία είναι ενισχυμένα και με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.

Αντηλιακό

Αποτελεί το πιο must προϊόν για το καλοκαίρι (αν και είναι εξίσου σημαντικό και το χειμώνα) και δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ. Ακόμα και αν δεν εκτίθεσαι άμεσα στον ήλιο, οι ηλιακές ακτινοβολίες είναι εξίσου επιβλαβείς. Εδώ μπορείς να διαβάσεις την σημαντικότητα της χρήσης του και να επιλέξεις το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες.  Η χρήση αντηλιακής κρέμας ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η καλύτερη αντιγηραντική κρέμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα.  Η επιλογή αντηλιακού με χρώμα είναι ιδανική, καθώς μπορεί να καλύψει τυχόν ατέλειες και να μην γίνει χρήση μέικ απ.

-Λαδάκι μαλλιών

Εκτός από την επιδερμίδα μας και τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πάρα πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες. Ειδικότερα τα μαλλιά τα οποία έχουν υποστεί τεχνικές διεργασίες χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης. Ένα λαδάκι ενυδατικό με αντηλιακή προστασία είναι η καλύτερη επιλογή για τις μέρες των διακοπών. Επίσης, μπορείς να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά και να αποφεύγεις την χρήση σεσουάρ, ώστε να μην τα επιβαρύνεις.

 

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ