Κορονοϊός: Ξέφυγε η κατάσταση – 82 από τα 196 κρούσματα στην Αττική


Κορονοϊός: «Έκρηξη» σημειώνει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αττική.

Εκατόν ενενήντα έξι είναι τα νέα κρούσματα όπως τα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (11/08) ο ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 11 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Αναλυτικά:

– 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– – 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– 82 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 10 εκ των οποίων από γνωστή συρροή

– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ιωαννίνων

– 2 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Κιλκίς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Κορίνθου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε Ξάνθης

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

– 5 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο ΕΟΔΥ, τα στοιχεία αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 11 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 196, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5.942 (ημερήσια μεταβολή +3.4%), εκ των οποίων 54.9% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 214 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 26 (69.2% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 5942 κρουσμάτων, 1503 (25.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2885 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμακαι τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων,(β) των περιστατικών πουκατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 668739 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 7489(1.12%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ