Μάριος Λαζανάς: «Πιο αυστηρά μέτρα για τον Δεκαπενταύγουστο»

Την άποψη ότι τα μέτρα που έχουν ήδη επιβληθεί για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά αλλά και να επιβληθούν ακόμα περισσότερα εν όψει και του Δεκαπενταύγουστου εξέφρασε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 Μάριος Λαζανάς.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι είχαμε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Ισως να αυξηθούν και τα μέτρα, γιατί έρχεται ο Δεκαπενταύγουστος που είναι η πιο κρίσιμη περίοδος» ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε πως τα μέτρα θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρά για τη γιορτή της Παναγίας, γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα έχουμε ξεχυθεί και δεν είμαι σίγουρος ότι, παρότι υπάρχει απαγόρευση για τις λιτανείες, αυτό θα τηρηθεί και δεν θα γίνουν κρυφά πανηγύρια και δεν θα γίνουν συγκεντρώσεις και γιορτές».

Καθολικά μέτρα

Σχολιάζοντας τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, ο λοιμωξιολόγος είπε πως «ενδεχομένως αυτά τα μέτρα πρέπει να γίνουν καθολικά για τη χώρα», όπως για παράδειγμα το μέτρο του περιορισμού του ωραρίου λειτουργίας στα καταστήματα και τόνισε πως πρέπει «να είμαστε λίγο πιο μπροστά, δηλαδή να μην περιμένουμε να εμφανιστούν τα κρούσματα και μετά να πάρουμε μέτρα».

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη χρήση της μάσκας, την οποία ο κ. Λαζανάς λέει πως οι Ελληνες δεν φορούν σωστά. «Είμαστε λαός ατίθασος. Δεν χρησιμοποιούνται σωστά οι μάσκες. Μπορεί να είναι επίπονη η χρήση της μάσκας, αλλά οφείλουμε να τη φοράμε σωστά για να μας προστατεύσει».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ