Τουρκική προκλητικότητα: Επικοινωνία Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ


Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι (Gabi Ashkenazi), είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τη στενή διμερή συνεργασία και την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, με ανακοίνωσή της, πως το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της, σημειώνοντας επίσης πως παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη του Ισραήλ

Διμερή θέματα και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08), ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι (Yossi Amrani).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αμράνι συζήτησαν «τις περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τις προκλήσεις ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις κλιμακούμενες, αποσταθεροποιητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισραηλινός πρέσβης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας του, με την οποία εκφράζεται η πλήρης υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα, τόσο στις θαλάσσιες ζώνες της, όσο και στο δικαίωμα καθορισμού της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ