Ο Σύψας προανήγγειλε μέτρα για περιορισμό της κυκλοφορίας των ανθρώπων σε παρέες!

Το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης με 262 νέα κρούσματα επιβεβαιώνει ότι διανύουμε ήδη το δεύτερο κύμα της πανδημίας και καθιστά σε συναγερμό το ΕΟΔΥ και την κυβέρνηση. 

«Eκατόμβη θυμάτων»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας έκανε έκκληση για τήρη των μέτρων καθώς αναμένεται να έρθουμε αντιμέτωποι με «εκατόμβη θυμάτων» εάν η πορεία της διασποράς συνεχιστεί σε αυτούς τους ρυθμούς: «Δεν πρέπει να παίζουμε με την επιδημία. Σκοτώνει και δεν κάνει διακρίσεις. Απευθύνω ύστατη έκκληση στους πολίτες να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα. Η επιδημία δείχνει τα δόντια της. Δυστυχώς ο ιός σκοτώνει. Θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων. Είναι κρίσιμη η στιγμή και μπορεί να εκτραπούν τα πράγματα. Φοβόμαστε πως όταν επιστρέψουν στα αστικά κέντρα αυτοί που παραθέριζαν στα νησιά θα την πληρώσουν οι αγαπημένοι τους άνθρωποι», τόνισε ο καθηγητής για την επιστροφή των παραθεριστών.

Διπλάσια κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας την ανοδική πορεία των κρουσμάτων, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε:«έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα, έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορωνοϊό (στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία -στα οποία όπως υπενθυμίζει στην Γαλλία και την Ισπανία έγινε το βατερλό. Όλες αυτές οι εξελίξεις δεν προοιωνίζουν ένα καλό μέλλον. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

«Περιορισμό των ανθρώπων σε ανοιχτό χώρο»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιο αυστηρά νέα μέτρα, ενώ ανέφερε ότι έχει ήδη συζητηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η πρόταση για «τον περιορισμό των ανθρώπων που θα είναι μαζί σε ανοιχτό χώρο».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ