Σκάνδαλο Έπσταϊν: O πρώην μεγιστάνας της Victoria’s Secret συμφώνησε να καταθέσει γραπτώς


Ο Λες Γουέξνερ, ο πρώην επικεφαλής της μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, συμφώνησε να καταθέσει γραπτώς σε αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρι -παλαιότερα γνωστή ως Βιρτζίνια Ρόμπερτς- κατά του του δικηγόρου Άλαν Ντέρσοβιτς, στην υπόθεση Έπσταϊν. Ο Ντέρσοβιτς ωστόσο θέλει ο μεγιστάνας να καταθέσει αυτοπροσώπως ή σε κάμερα, σύμφωνα με πρόσφατα έγγραφα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.  

Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς έχουν καλέσει τον Γουέξνερ να καταθέσει αυτοπροσώπως στις 4 Σεπτεμβρίου στο Columbus του Οχάιο, ενώ έχουν ζητήσει να παρουσιαστούν έγγραφα που αφορούν τον Έπσταϊν, την Τζιούφρι και την αλληλογραφία με τους δικηγόρους της.

Οι συνήγοροι του Ντέρσοβιτς υποστηρίζουν ότι μεταξύ των ζητούμενων εγγράφων, υπάρχει η γραπτή επικοινωνία μεταξύ του Γουέξνερ και του δικηγόρου του, Τζον Ζέιγκερ, καθώς και δικηγόρων που εκπροσωπούν την Τζιούφρι. Ζητούν επίσης να κατατεθούν έγγραφα σχετικά με «οποιαδήποτε προσφορά, συμφωνία ή υπόσχεση έκανε ο Γουέξνερ για να βοηθήσει τους κατήγορους του Έπσταϊν».

Τα δικαστικά έγγραφα αποσφραγίστηκαν τη Δευτέρα από ομοσπονδιακό δικαστή στην αγωγή μεταξύ Τζιούφρι και Ντέρσοβιτς. Η Τζιούφρι ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν την κακοποίησε σεξουαλικά από το 2000 έως το 2002 όταν ήταν ανήλικη και ότι την «δάνειζει» σε άλλους, συμπεριλαμβανομένου του Ντέρσοβιτς για «σεξουαλικούς σκοπούς», ισχυρισμός που ο Ντέρσοβιτς αρνείται.

Η Τζιούφρι μήνυσε τον Ντέρσοβιτς για δυσφήμιση καθώς υποστηρίζει ότι εκείνη και οι δικηγόροι της κατασκεύασαν ένα σχέδιο να κατηγορήσουν ψευδώς τον Ντέρσοβιτς για σεξουαλική κακοποίηση, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τον Γουέξνερ. Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς τώρα καλούν τον Γουέξνερ να καταθέσει, προκειμένου να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί της Τζιούφρι περί σεξουαλικής κακοποίησής της από τον Γουέξνερ, ήταν μέρος μιας απόπειρας εκβιασμού, όπως αναφέρουν τα έγγραφα.

Σε δήλωσή του στο CNNi, ο Ντέρσοβιτς χαρακτήρισε την Τζιούφρι «κατά συρροή ψεύτρα».

«Τα ψέματα της Τζιούφρι προκειμένου να αποσπάσει χρήματα βρίσκονται σε διαδικασία δικαστικής διερεύνησης», δήλωσε ο Ντέρσοβιτς.

«Γνωρίζουμε ότι ορκίστηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον Γουέξνερ και είχε ζητήσει από τους δικηγόρους της να επικοινωνήσουν μαζί του. Εάν οι δικηγόροι της δεν προχώρησαν ποτέ σε δίωξη εναντίον του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αναγνώρισαν ότι είπε ψέματα. Θα το αποδείξουμε αυτό».

Σε επιστολή προς τον δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση δυσφήμισης, οι δικηγόροι του Γουέξνερ ανέφεραν ότι «δεν υπήρξε ποτέ απόπειρα εκβιασμού». Είπαν επίσης ότι πρόσφεραν στον Γουέξνερ να καταθέσει εγγράφως «επιβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε υπήρξε σχέση με την κυρία Τζιούφρι».

Οι δικηγόροι του προσφέρθηκαν επίσης να ζητήσουν από τον Ζέιγκερ να καταθέσει. Από την πλευρά του ο 83χρονος πρώην μεγιστάνας της Victoria’s Secret, απέστειλε έγγραφο όπου αναφέρει ότι διατρέχει αυξημένο κίνδυνο για κορωνοϊό, λόγω ηλικίας, και έχει τεθεί σε καραντίνα τους τελευταίους μήνες.

Οι δικηγόροι του Ντέρσοβιτς απάντησαν ότι το επίκεντρο της υπόθεσής τους είναι ότι η Τζιούφρι κατηγόρησε τον εντολέα τους για σεξουαλική κακοποίηση ως μέρος ενός σχεδίου για εκβιασμό του Γουέξνερ, και επιμένουν να καταθέσει τόσο αυτός όσο και ο Ζέιγκερ αυτοπροσώπως.

Ο Γουέξνερ είχε περιέγραψε στο παρελθόν τον Έπσταϊν ως πρώην διαχειριστή των χρημάτων του. Σε δήλωσή του ο Γουέξνερ στον ιστότοπο του Ιδρύματος Γουέξνερ από τον Ιούλιο του 2019 ανέφερε ότι «δεν γνώριζε ποτέ την παράνομη δραστηριότητα για την οποία κατηγορείται».

«Ο κ. Γουέξνερ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος σε αυτήν τη διαφορά και δεν έχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον του» δήλωσε ο Tom Davies, εκπρόσωπος του Wexner, σε δήλωσή του στο CNNi.

«Η διαφορά είναι μεταξύ του κ. Ντέρσοβιτς και της κυρίας Τζιούφρι».

Με πληροφορίες από Former Victoria’s Secret mogul agreed to written deposition in Epstein accuser suit, by Sonia Moghe and Hollie Silverman, CNNi

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ