Αποσωληνώθηκε η 27χρονη γιατρός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


Ευχάριστα είναι τα νέα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, εκεί που βρισκόταν χθες διασωληνωμένη μια 27χρονη ειδικευόμενη γιατρός που είχε «χτυπηθεί» από τον φονιό ιό

Η νεαρή γιατρός σήμερα το πρωί αποσωληνώθηκε και πλέον οι θεράποντες γιατροί, εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την κατάσταση της υγείας της. Όπως ανέφερε στο Open TV ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος «η κοπέλα, η συνάδελφος αποσωληνώθηκε το πρωί».

Η 27χρονηγ γιατρός εμφάνισε αρχικά ήπια συμπτώματα μετά το πέρας των διακοπών της στην Χαλκιδική, όμως, εξαιτίας ενός υποκείμενου νοσήματος που την ταλαιπωρεί, η κατάστασή της επιδεινώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το έκτο άτομο που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ, συνολικά σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 26 ασθενείς, από τους οποίους μόνο το 53% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί «έσβησε» στην Εντατική του ίδιου νοσοκομείου μια 81χρονη γυναίκα που νόσησε από τον ιό πριν από λίγες ημέρες. Πλέον, οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας στη Λάρισα είναι πέντε, ενώ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης εισήχθη χθες το μεσημέρι ένας ακόμη ειδικευόμενος γιατρός.

Ανησυχία για τα νοσοκομεία

Η διασπορά του ιού μέσα στα νοσοκομεία ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς ενώ η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της κάνει λόγο για στοιχειώδεις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος ζητά τακτικά τεστ στο προσωπικό και τους ασθενείς των νοσοκομείων με άμεσα αποτελέσματα και επαναφορά της καραντίνας στους εργαζόμενους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ