Το τελευταίο «αντίο» στον Ντίνο Χριστιανόπουλο με ένα μεγάλο χειροκρότημα (video)

Με ένα μεγάλο χειροκρότημα αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη τον μεγάλο της ποιητή, Ντίνο Χριστιανόπουλο.  Η κηδεία του ανθρώπου που άφησε πίσω του βαθιά παρακαταθήκη στον ελληνικό πολιτισμό, τελέστηκε σήμερα το πρωί παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού και πολιτιστικού κόσμου της πόλης.

xristianopoylos

Η κηδεία του Ντίνου Χριστιανόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 11/08 σε ηλικία 89 ετών, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε η ταφή στο νεκροταφείο Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

xristianopoylos

Σημειώνεται πως η κηδεία του Ντίνου Χριστιανόπουλου γίνεται δημοτική δαπάνη.

Σύμφωνα με το voria.gr, στεφάνια στη μνήμη του σπουδαίου λογοτέχνη απέστειλε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, το ΑΠΘ, το ΚΘΒΕ, ο Ιανός, οι οικογένειες των Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Μέγα, η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και η Ισραηλητική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

xristianopoylos

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος φεύγει την περίοδο των ισχνών αγελάδων, αλλά αφήνει στη Θεσσαλονίκη μια πλούσια, μια σπουδαία προίκα. Είναι η μοίρα των μεγάλων, των σπουδαίων ποιητών το πνεύμα τους να μένει αθάνατο. Αιωνία του η μνήμη», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Έφυγε ίσως ο πιο μεγάλος της Θεσσαλονίκης, οπωσδήποτε ένας μεγάλος της Ελλάδας. Ήταν πνεύμα αδάμαστο, ιδιαίτερο με χιούμορ που σκοτώνει», ανέφερε ο βουλετής της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας.

«Ενταφιάζεται μια προσωπικότητα, ένας άνθρωπος, ο οποίος αφιλοκερδώς θυσιάστηκε για την πόλη. Είναι υπόδειγμα εργατικότητας, ασκητισμού, μια πνευματική μονάδα που υποδειγματικά δούλεψε για να ολοκληρώσει ένα καταπληκτικό έργο με βάση την ποίηση», σημείωσε με τη σειρά του ο συγγραφέας και μαθητής του, Θωμάς Κοροβίνης

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, αναφέρθηκε στη μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ενώ ο αντιπρύτανης έρευνας του ΑΠΘ χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, «ημέρα θλίψης για την απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας».

xristianopoylos

«Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που καθόρισε τα εικαστικά, τα λογοτεχνικά, τα καλλιτεχνικά της πόλης και της χώρας μας μετά τον πόλεμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διάβασε και τον επικήδειο λόγο στην εκκλησία αναφέροντας πως η ποίηση της ζωής του Ντίνου Χριστιανόπουλου μιλάει απευθείας στην ψυχή μας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here