Σε επικίνδυνη πορεία ο κορωνοϊός! 5 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες -Αυξάνονται τα νοσοκομεία αναφοράς

Συνεχίζει την ανοδική πορεία του ο κορωνοϊός εν μέσω τουριστικής περιόδου! Με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά κάθε μέρα που περνάει, μόνο μέσα σε λίγες ώρες ο ιός στοίχισε τη ζωή σε 5 συνανθρώπους μας. 

Ο αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 221, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση για την καταμέτρηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για σήμερα, Πέμπτη.

5 νεκροί σε λίγες ώρες

Το πρωί της Πέμπτης κατέληξε ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό έχασαν τη ζωή τους και δύο ηλικιωμένες που βρέθηκαν θετικές στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Μια 91χρονη και μια 88χρονη άφησαν την τελευταία τους πνοή χτυπημένες από τον ιό, ενώ έπασχνα από  υποκείμενα νοσήματα. Τελευταίο θύμα μέχρι στιγμής ένας 70χρονoς άνδρας από την Κατερίνη που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ότι αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά με κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα:

• Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».

• Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

• Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων) . Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ- ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here