Χίος: Lockdown στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. μέχρι και τις 25 Αυγούστου


Απόφαση να επιβληθεί υγειονομική καραντίνα στο ΚΥΤ της ΒΙ.ΑΛ. καθώς και αναστολή λειτουργίας του γραφείου Ασύλου, από σήμερα μέχρι και τις 25 Αυγούστου, ελήφθη με ΚΥΑ των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά την είδηση ότι 35χρονη Χιώτισσα που διαγνώστηκε την Πέμπτη, με κορωνοϊό δούλευε ως διοικητικό προσωπικό στο κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης. Από το πρωί είχε γίνει γνωστό πως ένας 35χρονος μετανάστης από την Υεμένη που διαμένει στη ΒΙ.ΑΛ., ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ο 35χρονος εμφάνισε ήπια συμπτώματα και νοσηλεύεται σε εμπύρετη κατάσταση στο Γ.Ν. Χίου «Σκυλίτσειο».

Για το χρονικό διάστημα μέχρι και τις 25 Αυγούστου θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄ όλο το 24ωρο. Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των πάσης φύσεως προγραμμάτων ΜΚΟ εντός της δομής, καθώς και η λειτουργία του γραφείου της Υπηρεσίας Ασύλου.

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ